Så här går ansökan till

Steg 1

Starta en ny ansökan 

Steg 2

Fullfölj ESTA-ansökan 

Steg 3

Granska och bekräfta betalning 

Steg 4

Avvakta för godkännande 

VAD ÄR ESTA?

ESTA ansökan är en obligatorisk “reselicens;” då det inte är ett faktiskt amerikanskt visum. ESTA-kravet gäller resenärer som reser till USA via luften eller havet under Visa Waiver Programmet. ESTA-ansökare måste även ha ett giltigt maskinläsbart pass. Svenska resenärer utan en godkänd ESTA-reseauktoritet eller ett giltigt amerikanskt besöksvisum kommer att nekas ombordstigning på alla amerikanska flyg.

Alla svenska medborgare som vill komma in eller åka igenom USA (luften eller havet) under Visa Waiver programmet krävs ansöka om ett ESTA. Det är inte möjligt att skicka in en ansökan för flera resenärer eller en familj. Varje resenär måste ha hans eller hennes egen godkända ESTA ansökan, inklusive barn och spädbarn.

Frågor du måste besvara

VEM ÄR DU?
I den första delen av formuläret kommer du att bli ombedd för dina personaluppgifter. Myndigheten behöver veta vem du exakt är för att kunna bestämma om din ansökan.
VAR SKA DU ÅKA?
I det andra steget måste du svara på frågor om din planerade resa, inklusive: Resedatum, kontaktpunkt i USA och adress.
ÄR DU BEHÖRIG?
I den tredje delen kommer du att ställa frågor om att få information om din bakgrund. Har du någonsin dömts för ett brott, åkte du till vissa länder.

Du får svar inom 72 timmar

Efter att du har skickat in din ansökan kommer du troligtvis att få veta om du är godkänd eller inte inom 6-72  timmar. De som inte blir godkända för en reseauktorisering (ESTA) måste ansöka om ett amerikanskt besöksvisum (B-1 förtag eller B-2 turistvisum).

Vem behöver ett inresetillstånd?